Hvordan skaber vi en meningsfuld udredning med afsæt i nyeste viden?
Psykologisk udredning (5.3), Fællesmodulet: Børn og unge
v/ Nina Madsen Sjö, Christina Stenstrup & Mette Kyung
5. marts-7. maj 2025 (36 timer)
Datoer: 5. marts 2025 kl. 10-17 og 6. marts 2025 kl. 9-16, 31. marts 2025 kl. 10-17 og 1. april 2025 kl. 9-16 samt 6. maj 2025 kl. 10-17 og 7. maj 2025 kl. 9-16
Pris: DKK 11.200 for 6 kursusdage og forplejning.
Sted: Psykologhuset Mindmove, Vesterbrogade 20, 3. tv., 1620 København V
Målgruppe: Kurset er målrettet psykologer, der arbejder med forskellige typer af udredninger (og aldersgrupper) i både privat og offentligt regi.
Kursusbeskrivelse: Hvordan kan vi via vores psykologiske udredning skabe indsigt, forståelse og små forandringer, der er meningsfulde for barnet/den unge, forældre samt for opdragsgiver? På kurset vil der være et særligt er fokus på, at udredningens resultater kan omsættes og bruges i praksis af forskellige aktører omkring barnet/den unge samt at barnet/den unge får en oplevelse af at blive hørt og forstået i udredningsprocessen.
Kurset veksler mellem faglige oplæg, case- og videoeksempler og kortere gruppedrøftelser med udgangspunkt i de faglige oplæg. De faglige oplæg tager afsæt i den nyeste forskningsviden og kombinerer det med de tre underviseres mange års kliniske erfaringer. Dagene vil indholdsmæssigt være vekslende, fordi det i planlægningen er vægtet højt at trække på de tre underviseres specialviden indenfor forskellige fagområder med vægt på kognition, neuroudviklingsforstyrrelser og tilknytning samt udviklingstraumer. Desuden vil kursisterne blive introduceret til konkrete udredningsredskaber. For at drøfte fordele og ulemper ved nogle af redskaberne vil kursisterne afprøve og drøfte forskellige test, spørgeskemaer, anamneseskemaer samt feedback metoder.
De seks kursusdage har fokus på følgende emner:
· Rammesætning, ’forhandling’ og planlægning af en udredning; herunder inddragelse af forældre og barn, og hvordan de kan engageres aktivt fra start
· Hvilke typiske fejl optræder i klagesager, der får kritik i Psykolognævnet? Hvad skal du være opmærksom på for at at undgå ”fejl” i undersøgelsessager?
· Tips og tricks til administration samt tolkning af WISC-V; herunder hvad kan pege i retning af supplerende testning?
· Anvendt psykometri med fokus på normer, kliniske profiler, sensitivitet og specificitet eksemplificeret med blandt andet BRIEF-2 og BASC-3.
· Afdækning af børns/unges tilknytningsstrategier, udviklingstraumer samt identificering af omsorgssvigt, blandt andet illustreret med brug af SSAP/CAI.
· Metoder til undersøgelse af det familiemæssige og sociale miljø eksemplificeret med udredning af forældres ressourcer, evne til mentalisering og samspilsobservationer.
· Observation og vurdering af social-kommunikative kompetencer eksemplificeret ved ADOS-2.
· Udredning af komplekse børnesager med fokus på differentialdiagnostik eksemplificeret med forskelle og overlap i udtryk hos børn/unge med udfordringer i tilknytningen, tilknytningsforstyrrelser eller neuroudviklingsforstyrrelser.
· Caseformulering som del af den hypoteseafprøvende procedure.
· Tilbagemelding til barn, forældre og netværk i form af mundtlig og skriftlig formidling fx med visuelle virkemidler eller en fabel til barnet med inspiration fra Terapeutisk Assessment (www.therapeuticassessmentinstitute.com)
Tilmelding: Tilmelding kan ske til assist@psykolog-kyung.dk. Din deltagelse er sikret ved betaling. Oplys venligst: Navn, arbejdsplads, faktureringsoplysninger herunder EAN el. CVR. nr., email, mobil og evt. madallergier.
Kursusbetingelser: Ved afmelding vil kursets pris indtil 5. februar 2025 kunne refunderes 90 % (10% dækker administrationsgebyr). Efter 5. februar refunderes kursusgebyret ikke, men der er mulighed for at sende kollega efter aftale med arrangørerne.
Forhåndsgodkendt: Psykologisk udredning (5.3), fællesmodulet: Børn og Unge, 36 timer.
Om underviserne:
Nina er specialist og supervisor i børnepsykologi og børneneuropsykologi. Hun har skrevet en ph.d. med fokus på dansk brug af psykologiske tests og spørgeskemaer. Nina har egen praksis, hvor hun udreder og vejleder børn, unge og familier. Nina forsker også i måling af børns trivsel og færdigheder samt vejleder i brug af spørgeskemaer og psykologiske tests i forbindelse med praksisnære forskningsprojekter www.ninamadsensjo.dk
Christina er specialist i klinisk børnepsykologi, ph.d. i klinisk psykologi og cand.merc. (organisationspsykologi). Christina har egen praksis, er børnesagkyndig i Familieretshuset samt medlem af Psykolognævnet. Har i mange år arbejdet med udredning og intervention af forældre og børn bl.a. med tilknytningsproblematikker, udviklingstraumer og misrøgt, rusmiddel-problematikker og dobbeltdiagnoser, herunder afledte skader hos børn/unge. www.stenstruppsyk.dk
Mette er specialist og supervisor i børneneuropsykologi samt internationalt certificeret ADOS-2 træner. Mette er selvstændig psykolog og har været VISO-specialist i 14 år. Mette har mange års erfaring med at udrede og behandle neuroudviklingsforstyrrelser (med hovedvægt på autisme) i kombination med psykiatriske og/el. tilknytningsproblematikker. www.psykolog-kyung.dk
Jeg har mange års erfaringer med undervisning, afholdelse af kurser, seminarer og konferencer samt udviklet og afholdt uddannelsesforløb.
Dette for fx universitetet, socialforvaltninger, sundhedssektoren, familie- og anbringelsesinstitutioner og for en bred vifte af faggrupper, der arbejder med "tidlig indsats" omkring børn og familier, såsom psykologer, socialrådgivere, lærere, socialpædagoger, plejefamilier samt sundhedsfagligt personale såsom sundhedsplejersker, jordemødre, speciallæger og specialsygeplejersker.
Temaer, fx:
Tilknytning, mentalisering, familiedannelse, forældre-barn samspil, psykologiske undersøgelser og forældrekompetenceundersøgelser, omsorgssvigt, psykopatologi og misbrug i forældreskab, effektregulering og personlighedsforstyrrelser, anbringelser og samvær, tilknytningsforstyrrelser mv.
Stenstrup - psykologisk praksis
Marievej 2, 1. 2900 Hellerup. Denmark
20926565 * info@stenstruppsyk.dk * CVR 36740736
Copyright © 2018 Stenstrup - psykologisk praksis - Alle rettigheder forbeholdes.